Информации за уписи 2020/2021

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Почитувани,

Ви напоменуваме дека оваа година во Конкурсот за прв циклус студии има новина во делот на Документите за пријавување и тоа:

„Кандидатите при пријавувањето на единицата на Универзитетот доставуваат:

– документи од претходното образование во оригинална форма (овие документи времено се задржуваат на единицата, а потоа му се враќаат на студентот),

– незаверени копии од документите од претходното образование (што остануваат во досието на студентот).“

 

Во прилог е линкот за електронска пријава за уписи во прва година на Високата медицинска школа за учебната 2020/2021, во процесот на селекција на четирите соодветни предмети,

Задолжително изберете ги следните:

  1. Македонски јазик
  2. Странски јазик

Листа на избор за останатите два предмети:

  1. Биологија
  2. Хемија
  3. Физика
  4. Нега на болен (Здравствена нега)

Линк за пријава:

http://upisi.uklo.edu.mk/Account/Login.aspx?ReturnUrl=%2f

Print Friendly
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
македонски