Прелиминарен повик за Е+

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

ПРЕЛИМИНАРЕН ПОВИК

за изразување интерес за мобилност во рамките на

ERASMUS+ Програмата на ВМШ за академска 2018/2019

 

Сите заинтересирани студенти за мобилност во рамките на ЕРАЗМУС+ програмата од Високата медицинска школа, за академската 2018/2019, можат да ја изразат својата начелна заинтересираност за мобилност за студирање или мобилност за тренинг/пракса.

 

Потребно е да се достави пополнета прелиминарна пријава за студенти (формуларот е во прилог), и најдоцна до 10 јануари 2018 година, да се пратат електронски до Е+ координаторот на ВМШ, Виш пред. д-р Гордана Ристевска Димитровска, на следната електронска пошта:  gordana.ristevska@uklo.edu.mk

 

Повеќе информации за повикот и ЕРАЗМУС+ програмата можат да се добијат од документите во прилог и од веб страната на УКЛО на следниот линк:

http://uklo.edu.mk/tabs/view/8357e8a193dadee0d26be78b0d63251e

 

ЕРАЗМУС+ Координатор за ВМШ

Виш пред. д-р Гордана Ристевска Димитровска

 

 

ПРЕЛИМИНАРЕН ПОВИК

за изразување интерес за мобилност во рамките на  

ERASMUS+ Програмата

Академска 2018/2019

 

Врз основа на повикот за предлог-проекти за 2018 година во рамките на Програмата Еразмус+,

УКЛО го објавува   

Повикот

за изразување прелиминарен интерес за учество во

мобилност во рамките на Е+ Програмата

Клучна акција 103: индивидуална мобилност за учење,

Високо образование:

 

– мобилност на студентите за студирање (SMS)

– мобилност на студенти за стажирање (SMP)

– мобилност на академски кадар за настава (ЅТА)

 

 

Времетраење на мобилноста

 

  1. За студенти: еден семестар или една академска година (студентите може да реализираат мобилност од вкупно 12 месеци по циклус)
  2. За кадри: пет работни денови со минимум осум часови настава

За академската 2018/2019, мобилноста ќе се реализира во периодот од 01/06/2018 до 30/09/2019.

Врз основа на потпишаните Е+ интеринституционални договори со партнерски институции од програмските земји, право на пријавување имаат:

  • редовни студенти на прв циклус (со запишан најмалку трет семестар во моментот на започнување на мобилноста), втор или трет циклус, за мобилност за студирање, а за стажирање и студенти што дипломирале во годината на објавување на Повикот
  • академски кадри во редовен работен однос на УКЛО.

 

Студентите и кадрите се пријавуваат на мобилност исклучиво врз основа на договорите потпишани од нивните матични институции.

 

Постапка за прелиминарното пријавување

  • Студентите заинтересирани за мобилност во соработка со Еразмус+ координаторот должни се да ги проучат и споредат студиските програми на матичниот и странскиот универзитет и да се договорат за предметите што би можеле да ги слушаат и полагаат на странскиот универзитет. Прелиминарниот интерес се изразува преку пополнување ПРЕЛИМИНАРНА ПРИЈАВА ЗА СТУДЕНТИ (прилог)
  • Академските кадри заинтересирани за мобилност, исто така треба да го информираат Еразмус+ координаторот. Прелиминарниот интерес се изразува преку пополнување ПРЕЛИМИНАРНА ПРИЈАВА ЗА АКАДЕМСКИ КАДАР (прилог)

Канцеларија за меѓународна соработка

Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола

 

Прелиминарна пријава студент

Прелиминарна пријава кадар

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
македонски