Услови за запишување

Прв циклус: со успешно завршено 13 години претходно образование - 9 години основно образование и 4 години средно образование (стручно образование или гимназија со успешно положена државна матура), завршена Виша медицинска школа, Висока медицинска школа. Студентите се рангираат според просечниот успех од средното училиште и просечниот успех од стручните предмети.

Втор циклус: може да се запишат лица со завршени додипломски стручни студии на Високите медицински школи по соодветни студиски програми, лица кои имаат завршено прв циклус на студии на студиски програми кои се еквивалентни на студиските програми на Високите медицински школи и ги исполнуваат конкурсните услови како и лица кои дипломирале на други високообразовни институции во земјата и странство на еквивалентни студиски програми и ги исполнуваат конкурсните услови.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
македонски