Унијата на ЗМСТАС предводена од здружението „ЗА НАС“ на 10.05.2024 година (петок) традиционално по 7ми пат ја одржа Свечената Академија во чест на Меѓународната недела на сестринската професија, каде во присуство на голем број соработници и естрадни уметници беа доделени признанија за најхумана медицинска сестра за изминатата година и за прв пат беше прогласен најдобар студент од Високото образование, годинава најдобар студент беше прогласена Сара Сурлаџиоска, студент од трета година на Висока медицинска школа – Битола